Wat is een zandtafel?

Een zandtafel is een combinatie van tafel en zandbak. Kinderen kunnen bij de tafel staan of zitten en zo met zand spelen. Zo voorkom je dat hun kleding en schoenen vol met zand komen. Bovendien is een zandtafel compact en makkelijk te verplaatsen. Er is altijd wel een plekje voor te vinden! Sommige zandtafels hebben ook een watercompartiment. In deze zand- en watertafels kun je zowel zand en water doen. En spelen met water en zand is natuurlijk het leukste wat er is!

Zandtafel van plastic

Een zandtafel is een handig alternatief voor een zandbak. De zandtafel is bovendien overal makkelijk neer te zetten. Zelfs op het kleinste balkon is hier nog wel een plekje voor te vinden! Natuurlijk zijn er ook grote zandtafels die in feite een zandbak zijn op poten. Een schoon alternatief voor een zandbak voor iedereen die daarvoor ruimte heeft. Een zandtafel heeft de perfecte hoogte voor kinderen. Ze kunnen goed bij de zandtafel staan en met het zand spelen. Vaak zit er al veel leuk speelgoed bij! Soms zit er ook een afdekplaat of deksel bij om het zand na het spelen te kunnen beschermen tegen regen en blaadjes. Dan hoef je hem niet steeds leeg te maken of binnen te zetten. Omdat de zandtafel gemaakt is van sterk, weerbestendig plastic kun je die ook gerust buiten laten staan. Maar mocht je de zandtafel 's winters liever binnen hebben staan, dan is die eenvoudig leeg te maken en te reinigen!

Zand- en watertafel Splash & Scoop

Zand- en watertafel

Natuurlijk kun je een zandtafel ook vullen met water, of met zand en water tegelijk om lekker met modder te kliederen! Er zijn ook zand- en watertafels die zowel een gedeelte hebben voor zand en voor water om de twee gescheiden van elkaat te houden. Vaak zijn zand- en watertafels voorzien van veel leuk speelgoed, zoals een waterrad, een zand- en watermolen en een waterpompje. Of ze hebben een thema, zoals dino's. Leuk voor de echte dinofan! Soms heeft het watergedeelte kanalen waarin kinderen bootjes kunnen laten varen. Met sluisjes kunnen ze het water afsluiten en met schoeven in beweging brengen. Welke zand- en watertafel je ook koopt; er valt altijd genoeg te spelen en ontdekken!

Zand en water picknicktafel

Sommige zand- en watertafels zijn op verschillende manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld ook als picknicktafel! Deze zand en water picknicktafels hebben een ingebouwd compartiment voor water en/of zand. Door de bovenkant te verwijderen tover je de picknicktafel om tot leuk speeltoestel! Deze picknicktafels zijn gemaakt van stevig hout en bieden ruim plaats aan vier kinderen. Vaak zit er een parasol bij inbegrepen. Bij deze tafel kunnen kinderen ook zittend spelen met water en zand!

Lekker spelen met zand en water: het leukste cadeau dat je aan je kind(eren) kunt geven! Picknicktafel, kleine zandtafel, grote zandtafel of zand- en watertafel: Welke vind jij het leukst?