Plastic zandbak

Zandbak van plastic

Een zandbak van plastic is gemaakt van stevig, duurzaam kunststof. Het voordeel van dit materiaal is dat het optimaal beschermt tegen regen, vuil en vocht. Tegelijkertijd is het lekker licht, goed schoon te maken en eenvoudig te monteren. Bijna alle plastic zandbakken hebben een bodem, deksel of afdekzeil, waardoor het zand lekker schoon en fris blijft. Een zandbak van plastic ziet er bovendien leuk uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zandbak gemaakt van grote, gekleurde bouwstenen of in de vorm van een schildpad? Met deze zandbakken is speelplezier gegarandeerd!

 

Plastic zandbak voordelen

Plastic zandbakken hebben verschillende voordelen. Ten eerste is plastic een goedkoop materiaal dat wel heel duurzaam is: het plastic voor zandbakken is zeer sterk, UV-resistent en weerbestendig. Bovendien is er met plastic heel veel mogelijk, zodat een plastic zandbak in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar is. Voordeel van de meeste plastic zandbakken is dat er een deksel (of afdekzeil) bij zit zodat het zand schoon blijft. Veel plastic zandbakken zijn ook voorzien van een bodem. Dat maakt ze schoon en handig in gebruik: je kunt de zandbak overal neerzetten. Bij het monteren komt er ook geen gereedschap aan te pas. Het is alleen een kwestie van in elkaar zetten of neerzetten, vullen met zand en de kinderen kunnen naar hartenlust spelen.

Zandbak schelp

De zandbak schelp is misschien wel de meest bekende plastic zandbak met deksel. Deze plastic zandbak is compact, sterk en makkelijk verplaatsbaar, zodat je overal een zandbak kunt maken – zelfs op het balkon! Je kunt de zandbak schelp eenvoudig dicht klappen. Op deze manier is het zand waterdicht beschermd aan zowel de onderkant als de bovenkant. Ook kun je de deksel openleggen en gebruiken om water in te doen. Een lekker poedelbadje voor zonnige dagen!

Zandbak schildpad

Van Little Tikes is deze vrolijke schildpad met deksel. De zandbak is vormgegeven als het lichaam, waarbij de voorpoten breed genoeg zijn om op te zitten. Het donkergroene schild fungeert als deksel van de zandbak. Omdat deze zandbak ook voorzien is van een bodem, weet je altijd zeker dat het zand schoon en droog blijft. Deze schildpad zandbak ziet er niet alleen vrolijk uit, maar is ook nog eens heel praktisch en super sterk!

Zandbak krab

De rode zandbak krab heeft een net zo charmant uiterlijk en een even handig deksel als de schildpad, maar is met zijn 119.4 x 121.3 x 40.6 cm een stuk groter. In de zandbak krab past maar liefst 135 kilo zand; bijna 2 keer zoveel als in de schildpad! Crabbie zandbak krab heeft een stevige rand waar kinderen op kunnen zitten. De brede krabbenscharen aan de voorkant bieden extra ruimte om op te zitten of iets lekkers neer te zetten. Ook zandbak krab heeft een schild als deksel die het zand beschermt tegen regen en dieren. Dat maakt deze zandbak krab een goed alternatief van de zandbak schildpad voor iedereen die een groter formaat zandbak wil met deksel en bodem!

Plastic zandbak met deksel

Behalve de schildpad, krab en zandbak schelp zijn er nog andere mooie plastic zandbakken met deksel of met een hoes. Voordeel van deze zandbakken is dat hier een bodem in zit, zodat het zand aan beide kanten wordt beschermd. Bij deze plastic zandbakken is het alleen een kwestie van neerzetten, vullen met zand en de kinderen kunnen naar hartenlust spelen! Sommige plastic zandbakken hebben een extra hoog deksel. Daardoor kan al het zandbak speelgoed met gemak in de zandbak blijven liggen. Deksel erop en de volgende dag kan er weer verder gespeeld worden!

Plastic zandbak ring

Een zandbak ring is een eenvoudig te monteren en te plaatsen zandbak. De plastic ring biedt ruimte op te zitten en in de ring kan een ruime hoeveelheid zand gestort worden. De plastic zandbak ring is in verschillende variaties verkrijgbaar. Zoals de zandbak ring met waterbaan: in de ring is een baan voor water, waar met bootjes in gevaren kan worden. Of de originele zandbakring van bouwblokken: alsof je een zandbak van Duplo hebt gebouwd!