Zandbak van hout

Populair in ons assortiment zijn zandbakken van hout. Deze zandbakken zijn zo geliefd omdat een zandbak hout vaak het mooiste staat in de tuin of op balkon. Het hout heeft bovendien een mooie, natuurlijke uitstraling. Natuurlijk kun je de zandbak met beits of verf ook van een leuk kleurtje of duurzame beschermlaag voorzien. De meest populaire zandbak is en blijft toch ieder jaar de zandbak schelp, maar een zandbak van hout staat met stip op 2 als meest populaire zandbak.

Houten zandbak met bankjes

Ideaal om te spelen zijn de houten zandbakken met bankjes. De opklapbare bankjes bieden ook aan grotere kinderen voldoende ruimte om te zitten. Ook kunnen kinderen de bankjes gebruiken om zandvormpjes en bouwwerken op te maken, of overheen te rijden met zandwagens. De bankjes zijn opklapbaar. Is de zandbak buiten gebruik, dan klap je de bankjes naar beneden. Zo maak je een deksel in een handomdraai en kunnen er geen katten, ongedierte of blaadjes in het zand komen.

Met deksel of hoes

Een deksel op een zandbak houdt het zand vrij van regen, ongedierte, kattenpoep en afgewaaide blaadjes. De bankjes van een houten zandbak kun je inklappen, zodat je een houten deksel hebt. Bij andere houten zandbakken, zoals de Sandy, wordt een handig afdekzeil geleverd. Dankzij het afdekzeil blijft de zandbak mooi schoon en fris van binnen.

Zandbak van hout met bodem

In tegenstelling tot de meeste plastic zandbakken, zoals de zandbak schelp of de schildpad zandbak, heeft een zandbak van hout geen bodem van zichzelf. Het zand komt dus bovenop de ondergrond waar de zandbak komt te staan. Voordeel hiervan is dat de ondergrond het regenwater kan opnemen, zodat er geen water in het zand blijft staan. Om te voorkomen dat kinderen te diep gaan graven of dat het speelzand vermengd met vervuild zand, kun je ook zelf een bodem maken. Dat kan al op eenvoudige wijze door een worteldoek op de grond te leggen en hier de zandbak bovenop te plaatsen.

Houten zand- en watertafel

De zand- en watertafel van hout is een nieuwe toevoeging aan het aanbod houten zandbakken. Deze zand- en watertafel heeft een dubbele functie: als picknicktafel en als speeltoestel. De houten picknicktafel is perfect voor kinderen om aan te eten, te spelen of op uit te rusten. Er kunnen vier kinderen aan zitten. Neem het tafelblad eraf en de zand- en watercompartimenten komen tevoorschijn! Deze uitneembare bakken kun je vullen met zand en/of water. Deze speelse picknickbank is een aanwinst voor de tuin en ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

Houten speelhuisje met zandbak

Mocht je genoeg ruimte hebben in de tuin en je kinderen nog meer speelplezier bieden, dan kun je kiezen voor een houten speelhuisje met zandbak. Deze speelhuisjes staan op palen en hebben onder het plateau een grote houten zandbak. Kinderen kunnen met de trap het plateau op, in het huisje spelen en van de glijbaan weer naar beneden roetsjen. Sommige houten speelhuisjes hebben ook 1 of 2 schommels.

Welke zandbak van hout spreekt jou het meeste aan en biedt je kind(eren) het meeste speelplezier? Bekijk ons assortiment houten zandbakken en kies de perfecte houten zandbak voor in je tuin!

Houten speelhuisje met schommel en zandbak Atka 2