Zandbak met deksel

De grootste ergernis van zandbak eigenaars? Kattenpoep! Met een zandbak deksel is het verwijderen van kattenpoep en het wegjagen van katten verleden tijd. Leg aan het eind van de dag de deksel op de zandbak en houd het zand droog en schoon, ook al regent het of waaien de blaadjes van de bomen. Zo kun je jouw kind(eren) altijd met een gerust hart in de zandbak laten spelen. Een zandbak met deksel is in allerlei varianten verkrijgbaar.

 

Zandbak schelp
- Plastic zandbak met deksel en bodem

De zandbak schelp is misschien wel de meest bekende zandbak met deksel. Deze plastic zandbak is compact, sterk en makkelijk verplaatsbaar, zodat je overal een zandbak kunt maken - zelfs op het balkon! Je kunt de zandbak schelp eenvoudig dicht klappen en zo het zand beschermen aan zowel de onderkant als de bovenkant. Ook kun je de deksel gebruiken om water in te doen. Om lekker in te poedelen op zonnige dagen! De zandbak schelp is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De zandbak schelp groen is de nieuwste kleur en nu al heel populair. Voor meisjes is de roze schelp een voor de hand liggende keuze. En de blauwe zandbak schelp groot biedt extra ruimte om te spelen - ideaal als je meer kinderen hebt.

Schildpad zandbak
- Plastic zandbak met deksel en bodem

Van Little Tikes is deze vrolijke zandbak met deksel in de vorm van een schildpad. De zandbak is vormgegeven als het lichaam van het schildpad, compleet met schild als deksel. De schildpad heeft een lieve kop en brede voorpoten om op te zitten. De voorpoten zitten aan de buitenkant, zodat er geen speelruimte verloren gaat. Er kan ongeveer 90 kilo in deze oersterke zandbak en er kunnen 2 kinderen tegelijk in spelen.Het stevige schild zorgt ervoor dat het zand gegarandeerd droog blijft. Omdat deze zandbak met deksel ook voorzien is van een bodem, weet je altijd zeker dat het zand schoon en droog blijft. Deze zandbak schildpad is reuze populair vanwege zijn prachtige uiterlijk en ideaal in gebruik!

Zandbak krab
- Plastic zandbak met deksel en bodem

Een stuk groter als de schildpad en met een even aandoenlijk uiterlijk: dat is de rode zandbak krab. De Crabbie van het merk Step2 heeft eveneens een bodem en een deksel en is gemaakt van oersterk plastic. De brede krabbenscharen aan de voorkant bieden extra ruimte om te zitten of iets lekkers neer te zetten. Met een afmeting van 119.4 x 121.3 x 40.6 cm (hoogte van de rand zonder deksel) is de zandbak krab heerlijk ruim. Er kan 135 kilo zand in - 45 kilo meer dan in de zandbak schildpad. De schelp van de krab doet dienst als stevig deksel. De deksel van zandbak krab houdt alle regen buiten en blijft stevig zitten, ook bij harde wind! Deze extra ruime zandbak met deksel en bodem is met zijn lieve koppie 1 van onze favorieten!

Plastic zandbak met deksel en bodem

De vrolijke schildpad, krab en zandbak schelp zijn enkele voorbeelden uit een groot aanbod van plastic zandbakken met deksel. Sommige zandbakken met deksel hebben een bodem, andere zijn afgeschermd met een hoes. Voordeel van zandbakken met een bodem is dat het zand aan beide kanten wordt beschermd en dat je ze heel gemakkelijk kunt verplaatsen. Bij deze plastic zandbakken is het alleen een kwestie van neerzetten, vullen met zand en de kinderen kunnen naar hartenlust spelen! Veel plastic zandbakken hebben een extra hoog deksel. Daardoor kan al het zandbak speelgoed met gemak in de zandbak blijven liggen. Deksel erop en de volgende dag kan er weer verder gespeeld worden! Een zandbak met afdekzeil is een even schoon alternatief voor een zandbak met deksel. De nylon hoes met elastiek rondom biedt dezelfde waterdichte bescherming als een deksel. Al deze plastic zandbakken hebben een kindvriendelijk ontwerp (zonder scherpe hoeken of randjes), zijn gemaakt van onderhoudsvrij en weerbestendig kunststof en bieden jarenlang speelplezier!

Zandbak hout met deksel

Een zandbak van hout heeft geen bodem en soms een deksel, dakje of afdekzeil. Van een houten zandbak met bankjes kun je de bankjes inklappen en op deze manier een deksel maken. Er zijn ook houten zandbakken te koop inclusief afdekzeil. Dit handige afdekzeil span je om de hoeken van de zandbak, waardoor het zand schoon en droog blijft. Een andere variant op de houten zandbak met deksel is de zandbak met dak. Deze zandbak wordt overkoepeld door een luifel. Dankzij het kantelbare dak kunnen kinderen altijd in de schaduw spelen. Ook beschermt de luifel tegen een buitje. Aan het eind van de dag kun je het dak verlagen, waardoor het zand vrij blijft van ongedierte, blaadjes en katten.

Kies uit al deze zandbakken met deksel de zandbak die je het mooist en meest praktisch vindt, en je kind(eren) kunnen altijd in schoon zand spelen!