Een zandbak kopen doe je het liefst bij Zandbakwinkel.nl! Want bij ons vind je de leukste zandbakken voor iedereen. Een zandbak van hout, van plastic, een zandbak met deksel, zand- en watertafels en zelfs een houten speelhuisje met zandbak. Voor iedere tuin, elk erf en ieder balkon hebben wij wel een zandbak in ons assortiment. Of het nu een compacte zandbak schelp moet zijn of juist een groot houten speelhuis met glijbaan, dubbele schommel en zandbak!

Bij ons betaal je geen verzendkosten. En is de bestelling en betaling voor 12:00 uur bij ons binnen , dan verzenden wij je bestelling nog dezelfde werkdag. Vandaag besteld is dus morgen al spelen met zand!

Zandbak kopen

Er zijn heel veel soorten zandbakken met elk hun eigen eigenschappen. De belangrijkste soorten zandbakken zijn: zandbak van plastic, zandbak van hout, zandbak met deksel en de zand- en watertafel. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor een speelhuisje met zandbak. Een speelhuisje is een compleet speeltoestel met niet alleen een zandbak, maar ook een glijbaan en is sommige gevallen een (dubbele) schommel. Zoveel zandbakken; welke kun je nu het beste kopen? Dat verschilt natuurlijk per persoon. Hoeveel ruimte heb je, wat is je budget, wil je de zandbak kunnen verplaatsen, hoe oud zijn je kinderen…? Om te helpen kiezen bij het zandbak kopen, zetten we de belangrijkste soorten zandbakken en hun eigenschappen op een rij.

Zandbak van hout

Een zandbak van hout is de traditionele zandbak die veel mensen nog altijd het mooist vinden. Een houten zandbak staat dan ook altijd goed in de tuin! Groot voordeel van een houten zandbak is de ruimte. In een zandbak van hout kan gigantisch veel zand en deze zandbak biedt dan ook de meeste ruimte om te spelen. Een populaire zandbak van hout is die met bankjes. Op deze bankjes kunnen kinderen lekker zitten om te spelen. Na het spelen klap je de bankjes handig in en vormen ze een deksel om het zand schoon te houden.

Zandbak van plastic

Een zandbak van plastic is heel praktisch. Eenvoudig op te zetten, sterk en makkelijk te reinigen. De zandbakken zijn van hoogwaardig kunststof gemaakt en verkleuren niet in de zon. De vormgeving met afgeronde hoeken is heel kindvriendelijk. Ook zijn de ontwerpen van een plastic zandbak vaak heel creatief. Wat dacht je van een zandbak van bouwblokken of met geïntegreerde waterbaan? Sommige zandbakken van plastic worden in losse delen geleverd. Je kunt ze heel eenvoudig, zonder gereedschap, in elkaar zetten met een kliksysteem. De losse delen zijn heel makkelijk op te bergen in de winter. Je zou deze zandbak zelfs mee kunnen nemen op vakantie! Een zandbak van plastic is in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Van een zandbak speeleiland met picknicktafel tot een rode zandbak krab, compleet met bodem en deksel. Die laatste is ideaal om snel in gebruik te nemen en kun je ook heel gemakkelijk weer verplaatsen. Over de voordelen van een zandbak met deksel hieronder meer!

Zandbak met deksel

Wat is de grootste ergernis van zandbak bezitters..? Kattenpoep of hondenpoep in het zand! Bah, dat is echt heel vies. En als je er niet op tijd bij bent, kun je zelfs de hele inhoud van je zandbak vervangen. Een zandbak met deksel houdt ongewenst toiletbezoek tegen. Ook beschermt het deksel tegen blaadjes, ongedierte en regen. Vooral als je een zandbak met bodem hebt, wil je er geen regen in omdat het water niet kan weglopen in de grond. Gevolg: een zandbak die vol water staat, wat na een poosje heel onfris ruikt. Een zandbak met deksel is er van hout en van plastic. Bij een zandbak van hout, bijvoorbeeld de houten zandbak met bankjes, is het deksel niet altijd 100% waterdicht omdat er kieren inzitten. Een zandbak met hout met afdekzeil is wel echt waterdicht. Een zandbak van plastic met deksel is er in vele leuke uitvoeringen. De bekende is misschien wel de zandbak schelp, waarbij je het deksel ook als zwembadje kunt gebruiken. Erg geliefd bij kinderen zijn ook de zandbak schildpad en zandbak krab, allebei met een geweldig charmant design waarbij hun schild als deksel fungeert. De zandbak krab is een stuk groter dan de zandbak schildpad. Daarnaast zijn er nog veel meer andere plastic zandbakken met deksel om uit te kiezen, soms met bodem en soms met afdekzeil.

Zand- en watertafels

Wil je een zandbak kopen die niet te groot is, handig in gebruik en waarin kinderen schoon kunnen spelen? Dan is een zand- en watertafel een goede keus! Deze tafel voorkomt dat er zand in de kleding en schoenen van kinderen komt. Ook kunnen kinderen over een rand struikelen, zoals bij een zandbak soms wel het geval is. Er is altijd wel een plekje voor te vinden en er hoeft niet zoveel zand in. Je kunt kiezen voor een zandtafel of een zand- en watertafel. Een zandtafel kun je helemaal vullen met zand. Ze zijn er als compacte tafel met leuke vorm, zoals de zandtafel krab, of als grote zandtafel die niet onderdoet aan een zandbak. Een zand- en watertafel heeft twee (gescheiden) compartimenten voor zand en/of water. Meestal zijn zand- en watertafels uitgevoerd met leuke speelmogelijkheden; van kanalen met sluisjes tot een waterrad. Wil je de zand- en watertafel graag buiten laten staan en heb je geen overkapping? Dan is kun je het beste een zand- en watertafel met deksel kopen. Zo hoef je niet elke keer na het spelen het zand en/of water eruit te halen. Een leuke variant op de zand- en watertafel is de zand en water picknicktafel. Een prachtige picknicktafel op kinderformaat, met als verrassing twee compartimenten onder het tafelblad waar water en/of zand in kan. Zo’n picknicktafel is duurzaam en sterk en kun je altijd gebruiken!

Speelhuisje met zandbak

Wil je echt uitpakken en je kinderen oneindig speelplezier bieden? Kies dan voor een speelhuisje met zandbak! Deze houten speelhuisjes hebben een platform waarop het huisje staat. Onder het platform bevindt zich een houten zandbak. Met een trap kom je op het platform en via de glijbaan zoef je weer omlaag. Vanaf het platform hebben kinderen een geweldig uitzicht. Sommige speelhuisjes hebben ook nog een enkele of dubbel schommel. De droom van ieder kind! Speelhuisjes met zandbak zijn in verschillende versies verkrijgbaar. Sommige speelhuisjes hebben een echt huisje met deuren en ramen waar kinderen zelfs kunnen logeren met hun vriendjes. Anderen hebben een eenvoudig overdekt speelplatform. Eén ding is zeker, met een speelhuisje met zandbak hoef je je kinderen nooit aan te sporen om buiten te spelen!