Zandbak kopen

De zandbak winkel van Nederland

Spelen met zand en water; dat gun je toch ieder kind? Gelukkig is er voor elke tuin en ieder balkon wel een ideale zandbak te vinden! Van de praktisch en schone plastic zandbak tot de duurzame houten zandbak: je vind al deze soorten zandbakken en zandtafels bij elkaar in de zandbak winkel van Nederland!

 

Makkelijk en schoon: plastic zandbakken met deksel

Een zandbak is allang geen vieze sta-in-de-weg meer of enkel voorbehouden aan gezinnen met een grote achtertuin. Er zijn allerlei zandbakken te koop die meteen klaar zijn voor gebruik en zelfs op een klein balkon kunnen staan. De zandbak schelp was de eerste plastic zandbak met deksel die je overal kunt neerzetten. Met de diepe deksel is de zandbak in een handomdraai af te sluiten en houd je het zand schoon en droog. In de zomer kun je de deksel vullen met water en als zwembadje gebruiken. Inmiddels zijn daar allerlei plastic zandbakken in vele vormen en kleuren bijgekomen. Voor veel mensen is de plastic zandbak met deksel de meest praktische en schone zandbak.

Little Tokes schildpad met deksel

De mooie houten zandbak

Een zandbak van hout heeft voor veel mensen de mooiste uitstraling. Zeker in een grote tuin heeft een houten zandbak vaak de voorkeur. Een zandbak van hout is duurzaam en sterk, past mooi bij de rest van de tuin en is lekker ruim. Er kan vaak meer zand in dan in een plastic zandbak. Een houten zandbak kan heel basic zijn of voorzien zijn van bijvoorbeeld een zonneluifel of bankjes. Deze inklapbare bankjes fungeren ook als deksel, waardoor het zand schoon en droog blijft. Anders kun je een afdekhoes gebruiken om het zand te beschermen. En omdat de meeste houten zandbakken geen bodem hebben, is het slim om de grond te bedekken met worteldoek. Zo voorkom je dat het zand met aarde gaat mengen of dat er onkruid in het zand gaat groeien.

zandbak hout met bankjes ella

De compacte zandtafel

Voor een zandtafel is altijd wel een plekje te vinden. Deze tafel is op kinderhoogte, zodat ze er staand aan kunnen spelen.  Bijkomend voordeel is dat de kleren een stuk schoner blijven! Een zandtafel kan een apart compartiment hebben voor water en wordt vaak geleverd inclusief allerlei speelgoed. Het zandgedeelte is makkelijk schoon te maken en er hoeft niet veel zand in. Zo kun je ook eens afwisselen met zand en water. Sommige zandtafels zijn geïntegreerd in een picknickbank, zodat je een mooi tuinmeubel en speeltoestel in 1 hebt!

   Zand en watertafel gratis verzending

De speelse zandbak

Alsof spelen met zand alleen niet leuk genoeg is, zijn er ook allerlei speelse zandbakken te koop met een creatieve vormgeving. Zo zijn er zandbakken gemaakt van grote bouwblokken die lijken op Duplo. Daarmee kun je zelf verschillende vormen bouwen. Of wat dacht je van een zandbak met geïntegreerde waterbaan in de rand?  Eindeloos speelplezier gegarandeerd!

zandbak met waterbaan

Zo is er voor elke tuin en elk balkon wel een mooie zandbak te vinden en kan iedereen zijn kind het leukste geven wat er is: lekker spelen met zand en water!